1. Uvod

Korišćenjem ovog internet sajta (u daljem tekstu “sajt” ili “vebsajt”) potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja i kupovine (u daljem tekstu “uslovi”) i slažete se da ste obavezni da ih poštujete, kao i sve druge primenjive zakone i propise. Lombarda H d.o.o. zadržava pravo da vrši izmene ovog teksta i uslova u bilo kom trenutku. S toga, preporučujemo Vam da pri svakoj poseti našem sajtu posetite i ovu stranicu sajta, a u svrhu Vaše pravovremene informisanosti o aktuelnim uslovima, jer ste njima zakonski obavezni.

2. Sadržaj sajta

Sajt www.lombardah.rs i njegov celokupan sadržaj vlasništvo su kompanije Lombarda H d.o.o., Beograd, 11090 Rakovica, ul. Patrijarha Dimitrija br. 24 / Ulaz C, MB: 20782897 PIB: 107334090 (u daljem tekstu: “Lombardah.rs” ili “Lombarda H d.o.o.”). Vaša upotreba sadržaja sajta koja nije u skladu sa ovim uslovima korišćenja bez pismene saglasnosti vlasnika sajta strogo je zabranjena.

3. Izjava o zaštiti privatnosti

Lombardah.rs čuva privatnost svih njenih kupaca i korisnika. Prikupljamo samo neophodne podatke o kupcima / korisnicima i podatke neophodne za normalno poslovanje i informisanje korisnika sajta u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge i unapređenja ponude. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima / kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice Lombardah.rs (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

4. Intelektualna svojina

4.1. Trgovačka robna marka

Trgovačka robna marka “Lombarda H d.o.o.”, Lombardin logo i svi nazivi producta ili njihovih modela na stranicama ovog sajta su registrovane robne marke kompanije Lombarda H d.o.o., njenih filijala ili partnera u zajedničkim poslovima i ulaganjima. Svako neovlašćeno korišćenje ili zloupotreba ovih robnih marki je zabranjeno i predstavlja kršenje zakona o robnoj marki, autorskih prava, kao i drugih prava intelektualne svojine ili zakona o nelojalnoj konkurenciji.

4.2. Sadržaj sajta

Celokupan sadržaj prikazan na Lombardah.rs sajtu, kao što su: stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, opisi, fotografije, dokumenti, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo Lombardah.rs ili njenih dobavljača i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti Lombardah.rs. Sve informacije dostupne na ovim internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

5. Vaš nalog

Ukoliko ste registrovani korisnik Lombardah.rs sajta, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste izabrali i/ili dobili prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem Lombardah.rs sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Lombardah.rs zadržava pravo da odbije pružanje usluga, ukine nalog ili otkaže porudžbinu ukoliko ustanovi (ili ima osnovanu sumnju) da su prekršeni ovi Uslovi korišćenja i kupovine. Vaše podatke koje ste uneli prilikom registracije Lombardah.rs će čuvati i prvenstveno ih koristiti za uspešno obavljanje kupoprodaje, uspostavljanje poslovnog kontakta, podizanja nivoa kvaliteta usluge i dostavljanja ponuda putem Newlsetter-a sa čije će mail-ing liste korisnici u bilo koje vreme moći da se ispišu.

6. Pravila komentarisanja i komunikacija sa posetiocima

Posetioci Lombardah.rs mogu komentarisati producte, davati recenzije, deliti producte i novosti, i slati nam e-mail poruke. Lombardah.rs ima pravo da ne objavi komentare za koje smatra da su preteći, zlonamerni, koji sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih ljudi. Takvi komentari će biti uklonjeni bez prethodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje, ostavljanje zlonamernih komentara i registracija sa tuđom e-mail adresom nije dozvoljena na Lombardah.rs. Protiv takvih aktivnosti Lombarda H d.o.o. može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak zavisno od procene da li je naneta određena šteta kompaniji, njenom poslovanju i reputaciji, njenim zaposlenim ili drugim korisnicima sajta.

7. Opisi proizvoda

Lombardah.rs nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Međutim, Lombardah.rs ne može da garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda ili drugog sadržaja na sajtu 100% kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom i neoštećenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac.

8. Cene proizvoda

Cene proizvoda na stranicama pojedinačnih proizvoda su izražene bez PDV-a. Prilikom procesa poručivanja, u okviru stranice Moja korpa u desnom delu sekcije pod nazivom „Ukupna vrednost korpe“, jasno će po stavkama biti navedeni iznosi: proizvoda, pdv-a i isporuke, sa ukupnom cenom za plaćanje, bez bilo kakvih dodatnih skirvenih troškova prema kupcu.

9. Radno vreme

Online prodavnica Lombardah.rs radi 00-24h, 7 dana u nedelji, s tim da je dostava moguća samo radnim danima, od ponedeljka do petka, u periodu od 08h – 18h. U slučaju tehničkih problema ili tokom redovnog održavanja, sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćemo nastojati da obavestimo korisnike.

10. Promena (ažuriranje) informacija na sajtu

Lombardah.rs zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti informacije prikazane na bilo kojoj stranici sajta, uključujući i ove Uslove korišćenja i kupovine. Iz tog razloga, savetujemo posetioce i korisnike Lombardah.rs da redovno posećuju ovu stranicu radi njihove pravovremene i potpune informisanosti o aktuelnim uslovima korišćenja sajta i obavljanja internet kupovine.

11. Izjava o odricanju od odgovornosti

Lombarda H d.o.o., njeni dobavljači ili treća lica pomenuta na ovom sajtu, ni u kom slučaju neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu (direktnu, indirektnu, slučajnu, posebnu, posledičnu ili bilo koju drugu) koja nastaje kao posledica nemogućnosti pozivanja na sadržaj i/ili nemogućnosti njegovog korišćenja, pogrešnog tumačenja sadržaja, rezultata upotrebe ovog sajta ili sadržaja na njemu ili na drugim pomenutim sajtovima, bez obzira da li je klijent bio obavešten o mogućnosti takve štete.

Lombardah.rs ulaže velike napore da Vam sve informacije i materijali na ovom sajtu budu prikazani tačno i precizno. Ipak, ne možemo garantovati da su sve informacije, cene, slike i opisi proizvoda, sav ostali sadržaj i informacije prikazani na ovom sajtu u potpunosti ispravni i tačni. Lombarda H d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za eventualne greške u sadržaju ovog sajta.

Svi artikli na ovom sajtu deo su naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Na sajtu možete videti da li je proizvod koji želite da naručite na stanju ili ne, ovo je najčešće tačna informacija, medjutim u odredjenim slučajevima može se desiti da se neka od stranica proizvoda ne ažurira pravovremeno, pa vam iz tog razloga preporučujemo da trenutnu raspoloživost proizvoda proverite pozivom na broj: 011 356 20 56, kao i slanjem upita na našu e-mail adresu: office@lombardah.rs

12. Linkovi ka drugim veb-sajtovima (veb-sajtovima trećih lica)

Stranice ovog sajta mogu sadržati linkove koji vode do drugih internet sajtova, a u cilju da se Vama olakša navigacija i korišćenje. Medjutim, Lombardah.rs ne kontroliše sadržaj ovih sajtova i nije odgovorna za bilo koji od ovih sajtova. Lombardah.rs ni na koji način nije odgovorna za bilo koju vrstu štete nastale upotrebom ovih sajtova, kao i svih vrsta usluga i sadržaja koji se nalaze na njima. Ukoliko odlučite da pristupite nekom od sajtova na koje vode linkovi sa našeg sajta, to činite isključivo na sopstvenu odgovornost.

14. Uslovi kupovine na internet prodavnici Lombardah.rs

Lombardah.rs je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što započnete proces online kupovine:

I NARUČIVANJE

a) Registracija
b) Pronalaženje proizvoda koje želite da kupite
c) Korpa
d) Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke
e) Način isporuke
f) Izbor načina plaćanja
g) Pregled i potvrda porudžbine

a) Registracija

Registracija na Lombardah.rs je potpuno besplatna. Ona se obavlja samo jednom, a svaki sledeći put kada posetite Lombardah.rs sistem će vas automatski prepoznati ukoliko se niste odjavili sa sajta, a ukoliko jeste samo unesite pristupnu lozinku i e-mail adresu u predviđena polja, nakon čega ćete moći da pristupite svom nalogu.

Registracija se obavlja klikom na “Moj nalog” iznad glavnog menija, a zatim odabirom opcije “Kreiraj nalog” u okviru novo-otvorenog prozora sa desne strane. Drugi način je da odaberete opciju “Moj nalog” koja se nalazi u okviru footer-a, u koloni pod nazivom “Online Kupovina”.

Za uspešno obavljenu registraciju, potrebno je da navedete svoju e-mail adresu, zatim osmislite i unesete lozinku. Nakon toga, na e-mail adresu koju ste uneli biće vam poslata automatska poruka za aktivaciju naloga. Ulaskom u tu poruku i klikom na link za aktivaciju bićete preusmereni na Lombardah.rs kao registrovani korisnik. Uvek se možete odjaviti sa naloga, s tim da ćete pri narednoj poseti sajtu morati da unesete prisutpnu lozinku i e-mail adresu u delu “Moj Nalog”. Ukoliko se ne odjavite sa naloga, sistem će Vas pri sledećoj poseti sajtu automatski prepoznati kao prijavljenog korisnika.

Član našeg sajta može postati svako punoletno lice koje je sposobno da ispravno tumači propise i koristi sadržaj sajta.
Član se postaje uspešnim registrovanjem na sajtu (otvaranjem ličnog naloga), kao i prihvatanjem ovih Uslova korišćenja i kupovine.
Vlasnik vebsajta Lombardah.rs zadržava pravo da odobri ili odbije zahtev za registraciju, članstvo, upotrebu i korišćenje vebsajta bilo kom Članu u bilo kom trenutku.

Vlasnik vebsajta i/ili vebsajt zadržava pravo da Članu otkaže članstvo i pristup vebsajtu u bilo koje vreme, bez obrazloženja, a naročito u slučajevima kršenja ovih Uslova korišćenja ili zakona Republike Srbije. Svi prikupljeni podaci mogu biti upotrebljeni kao dokaz u skladu sa zakonima Republike Srbije. Član je u obavezi da čuva lozinku koju je sam odabrao.

Članstvo možete otkazati u svakom trenutku, bez obrazloženja, slanjem e-mail-a o otkazu članstva na e-mail adresu info@lombardah.rs

b) Pronalaženje proizvoda za kupovinu

Proizvodi su organizovani po kategorijama koje možete pregledati poput kataloga. Kada pronađete product koji želite da naručite izaberite dugme “Dodaj u korpu”. Time ste proizvod ubacili u svoju korpu (isto kao i u klasičnoj prodavnici). Dalje, slobodno možete nastaviti sa pregledanjem proizvoda, a u korpu možete dodati još producta.

c) Korpa

Kada ste završili sa unosom proizvoda u korpu i želite da ih naručite, izaberite opciju “Pregled korpe”. Na stranici “Moja korpa” prikazuju se svi proizvodi koje ste do sada stavili u nju. U korpi imate opcije da obrišete proizvod klikom na znak X koji se nalazi sa leve strane slike producta, zatim, imate opciju da izmenite količinu određenog proizvoda, odnosno broj komada određenog proizvoda koji želite da poručite.

Nakon izvršenih izmena, klikom na dugme “Ažuriranje korpe” sistem će uvažiti te izmene, koje će biti vidljive i na samoj porudžbini.
Korpa je početna tačka u kreiranju porudžbine. Kada ste zadovoljni sadržajem svoje korpe, idite na sledeći korak klikom na dugme “Nastavite sa plaćanjem”.

d) Unos podataka o naručiocu, načinu plaćanja i mestu isporuke

U ovom koraku je potrebno da navedete Vaše podatke (podatke o naručiocu) i adresu gde je potrebno paket isporučiti. Podaci o naručiocu su podaci koji će biti navedeni na računu koji će vam biti poslati zajedno sa pošiljkom. Ukoliko kupujete kao fizičko lice, kao podatke o naručiocu navedite lične podatke, kao i dostavnu adresu. Ukoliko naručujete kao pravno lice (firma) navedite važeće podatke o firmi, kao i dostavnu adresu.

Podaci o mestu isporuke su podaci gde želite da pošaljemo pošiljku. Molimo vas da sve podatke navedete što preciznije kako bi vas kuriri koji uručuju pošiljke što lakše pronašli. U slučaju neispravno unetih podataka, može doći do vraćanja vaše pošiljke i sporije isporuke.

e) Način dostave

Isporuka se vrši posredstvom profesionalne kurirske službe.

f) Izbor načina plaćanja

U ovom koraku je potrebno da izaberete kako želite da platite naručene proizvode.
Lombardah.rs podržava sledeće načine plaćanja:

– plaćanje pouzećem (gotovinsko plaćanje, fizička lica)
– uplatom na bankovni račun (za pravna lica)

g) Pregled i potvrda porudžbine

Na kraju, pre nego što potvrdite svoju porudžbinu, možete još jednom pogledati sve njene detalje: šta ste naručili, podatke o naručiocu, adresu isporuke, koliko iznose troškovi dostave, kolika je ukupna cena, itd.

Ukoliko se slažete sa informacijama u okviru porudžbine izaberite opciju “Naručite” čime je ona kreirana. Nakon toga će Vas neko iz našeg prodajnog tima kontaktirati radi potvrde porudžbine i informisanja vezano za rok dostave.

II Praćenje statusa porudžbine na stranici “VAŠ NALOG “

Stranica “Vaš nalog” vam je dostupna nakon uspešne registracije na sajtu. Ona je vidljiva samo vama i na njoj možete ažurirati svoje registracione podatke, pratiti statuse svojih porudžbina i pregledati istorijat svojih prethodno uspešno izvršenih kupovina u okviru Lombardah.rs internet prodavnice.

III REKLAMACIJE

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu, budite slobodni da nas kontaktirate, uvek smo spremni da rešimo svaku situaciju.

Kupac može da izjavi reklamaciju telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa).

Prodavac je dužan da vodi evidenciju primljenih reklamacija i da je čuva najmanje dve godine od dana podnošenja reklamacije kupca.

Prodavac je dužan da kupcu izda pisanu potvrdu ili elektronskim ili telefonskim putem potvrdi prijem reklamacije, odnosno saopšti broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.

Evidencija o primljenim reklamacijama se vodi u elektronskom obliku i sadrži naročito podatke o podnosiocu i datumu prijema reklamacije, podatke o robi, kratkom opisu nesaobraznosti i zahtevu iz reklamacije, datumu izdavanja potvrde o prijemu reklamacije, odluci o odgovoru potrošaču, datumu dostavljanja te odluke, ugovorenom primerenom roku za rešavanje na koji se saglasio potrošač, načinu i datumu rešavanja reklamacije kao i informacije o produžavanju roka za rešavanje reklamacije.

Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamacju. Odgovor prodavca na reklamaciju potrošača mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije.

Ukoliko prodavac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu potrošača u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavesti potrošača i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost,
Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

IV POVRAĆAJ NOVCA

Povraćaj novca se vrši samo u slučaju utvrdjivanja greške od strane Lombarda H d.o.o., a koja se tiče pogrešno poslate robe, poslate oštećene robe koja nije primljena od strane kupca, kao i u drugim slučajevima u kojima se jasno može utvrditi greška napravljena sa naše strane.

Povraćaj novca je moguć isključivo uplatom na tekući račun kupca, a isplata u gotovini nije moguća.

V POVRAĆAJ I ZAMENA KUPLJENE ROBE

Troškove slanja prilikom vraćanja i zamene kupljene robe snosi potrošač, osim u slučajevima kada potrošač dobije neispravan ili pogrešan artikal i kada troškove slanja snosi prodavac.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju. U suprotnom nećemo primiti paket.